5 másodperc alatt 100-ra ér a Mercedes-Benz Concept EQA

Mercedes Concept EQA - vele nyomnák le a Tesla Model 3-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Frankfurti Autószalonon bemutatott Mercedes-Benz Concept EQA is igazi Tesla ellenfélnek tekinthető. Tengelyenkénti villanymotorral és a ma divatos adaptív hűtőmaszkkal debütált.


Az előzetes hírekre rácáfolva, rögtön első és hátsó, természetesen tisztán elektromos hajtással debütált a Frankfurti Autószalonon a Mercedes-Benz Concept EQA. Az első és a hátsó villanymotor összteljesítménye 200 kW (azaz 272 lóerő), a Sport és a Sport+ menetmód nem csak a menetjellemzőket hangolja - a tengelyenkénti hajtásarány változtatásával is, hanem az autó megjelenését is módosítja, Sportban a mátrix LED-es hűtőmaszk a hátsó csíklámpára rímelő kék csíkkal veszi körül a hatalmas vetített emblémát, míg Sport Plusban épp olyan függőleges lamellás Panemericana maszkot kapunk, amilyet a héten tesztelt Mercedes-AMG GT C Roadster is hord, pontosabban itt csak virtuálisan kapunk olyat.
Hirdetés

A Concept EQA hatótávja 400 kilométer körüli, de miként a Teslák, ez a modell is kapható lesz többféle akkupakkal is, a csúcsverzió 60 kW-osnak várható. A töltés indukciós elven, vezeték nélkül is mehet majd, ami gyakorlatilag a láthatatlan töltést is lehetővé teszi, a publikus töltők használatát a Mercedes me alapú automatikus fizetőrendszerrel tervezik a lehető legegyszerűbbé tenni.
A tavaly ősszel Párizsban debütált EQ, majd az idei EQA után jövőre még nyilván jön egy EQB, 2019-re pedig már sorozatgyártásba ígéri a Mercedes az EQC nevű villanyautót. A mostani (EQA) tanulmány 4285x1810x1428 mm-es külméreteivel és 2729 mm-es tengelytávjával kompakt karosszériát, mégis tágas utasteret ígér, külső LED csíkjaival különféle üdvözlésekre képes, de a leginkább mégiscsak hajtáslánca érdekes. A 200 kW-os teljesítményhez 500 Nm nyomaték társul, amivel 5 másodperc körüli 100 km/órára gyorsulásra képes. Miként a BMW i Vision Dynamics Concept, a Mercedes Concept EQA is egyértelmű üzenet a vásárlóknak, hogy a németektől is várhatunk a Teslákkal versenyképes villanyautókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?