500 km hatótávval jön a kínaiak villanyautója

Nem aprózzák el a kínaiak, 500 km elektromos hatótávot ígérnek

A kínai JAC gyártó bemutatta legújabb modelljét, az iEV A50-et. Az egyszerű forma kevésbé meggyőző, nem úgy az akár 500 km-es hatótáv. Kell vajon félni a többi gyártónak az A50-től?

Gyorstöltővel 1,5 óra alatt 80 százalékra tölthető az akkumulátor. A meghajtásról egy 150 lóerős villanymotor gondoskodik, végsebessége ugyanekkora, csak km/órában

Az AutoHome értesülései szerint a kínai villanyautó az áprilisban megrendezésre kerülő Pekingi Autószalonon mutatkozik be. A kompakt szedán 4,6 m hosszú, tengelytávja 2,71 méter, amellyel kapcsolatban nincs semmi meglepő. Ugyanolyan kompakt, mint az összes többi, külsejét tekintve viszont erősen emlékeztet a Lada Vestára. Technikailag viszont teljesen mást kínálnak a kínaiak, mint az oroszok. A hátsó ülések alatt elhelyezkedő 60 kWórás akkumulátorral akár 500 km-t is autózhatunk, ami természetesen egy durva becslés. A valóságban inkább 400 km-rel számolhatunk, ami még mindig szép távolság. Egy szerényebb (és olcsóbb) 47 kWórás akkucsomagot is kínálnak, mellyel a megtehető távolság 330 km-re redukálódik.

Hirdetés

A belteret Tesla és BMW kombó uralja. Előbbitől az álló infotainment kijelzőt vették át, utóbbitól pedig a váltókar formáját

A 150 lóerős villanymotor elöl helyezkedik el, gyorstöltővel 1,5 óra alatt 80 százalékra pumpálhatjuk fel az akkukat. A végsebesség 150 km/órában van limitálva. Az egyszerű külső mellett a belső egész sok izgalmat rejt. A Teslánál és most már a Volvónál is látható álló formátumú, 10,4 colos kijelző került az A50-be is. A kárpitozást kérhetjük bőrözve, ezen felül kulcsnélküli nyitás és indítás, tempomat és 360 fokos kamerarendszer is megtalálható majd benne. A váltókarra is érdemes egy pillantást vetni, amelyen a BMW formája köszön vissza. Az ára sajnos még nem ismert, és azt sem tudni, hogy jön-e európai piacra a modell.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?