6,1 milliónál jár a Graco gyerekülések visszahívása

Újabb 1,9 millió gyerekülést hívnak vissza a hibás övcsat miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyerekülés csatja elkoszolódva megszorulhat, emiatt nehezen lehet kioldani. Haláleset is történt, emiatt döntöttek a visszahívás mellett.


Korábbi visszahívási akcióját kiegészítve újabb gyereküléseket hívott vissza a Graco. Az amerikai közlekedési hatóság, az NHTSA vizsgálatot indított a cég termékei ellen, mivel több panasz is érkezett rájuk. A Graco felhívja a figyelmet az övcsatok tisztán tartására, mivel a cumisüvegből kifolyó ital vagy a gyerekek által útközben majszolt étel is okozhatja a szorulást. Az érintett ülésekhez új csatokat ad a cég, ezeket úgy alakították ki, hogy ne zavarhasson be a szennyeződés a csat használatába. A Graco közzétett egy videót a csatcseréről, és a cserében nem érintett Graco üléseket használóknak is ingyen ad új csatot, ha ragaszkodnak a cseréhez. Az NHTSA szerint a csere megtörténtéig nem kéne használni az üléskét, bár közvetlen életveszélyt nem okoznak. A gyártó ezzel nem ért egyet, szerintük a csere javít az üléseken, de azok addig is használhatóak. Egy korábbi esetben a szülők égő autójukból nem tudták kimenekíteni a gyerekülésbe ragadt kislányukat, pedig az ülés kompletten, a benne ülő kisgyerekkel együtt kivehető lett volna. A visszahívási akció hivatalos oldalán pontosan le van írva, hogy mely típusok és évjáratok érintettek. Az eredetileg Amerikában forgalmazott ülések eljuthattak hozzánk is, ezért érdemes ellenőrizni, köztük van-e, amit használunk.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?