66 ezer hazai Suzukit hívnak vissza: vajon a tiéd érintett?

Mutatjuk a visszahívott Suzukik hibáját, illetve hogy hol ellenőrizheted az autód érintettségét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak az itthon futók közül 66 ezer Suzuki fékrásegítőjének vákuumszivattyúja kapott potenciálisan hibás visszacsapó szelepet. Az érintett autók esetén a javítást a Magyar Suzuki ingyenesen végzi el, az érintettséget pedig online is ellenőrizheted.

Műszaki ellenőrzések során derült ki, hogy egyes Suzuki modelleken a fékrásegítőhöz is szükséges vákuumot előállító szivattyú nem megfelelően működik. Ennek az oka a Suzuki tájékoztatása szerint, hogy a visszacsapó szelep az autóban használt motorolaj egyes összetevőivel érintkezve megdagadhat, így ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé.

Ettől az érintett autók fékrendszere működőképes marad, ám a sofőrnek jóval erősebben kell nyomnia a pedált.

A Suzuki természetesen visszahívási kampányt indított az ügyben, így nyilvánossá tette annak listáját is, hogy mely modellekre vonatkozhat a probléma. A listán nem csak Japánból importált modellek szerepelnek, az Esztergomi Suzukik egy része is érintett. A hibás alkatrész a 2015 és 2022 közt gyártott Swiftek, Swift Sportok és Balenók mellett a hazánkban igencsak népszerű Vitara és SX4 S-Cross modellek fékrendszerében is megtalálható lehet, így akinek a fenti felsorolásba tartozó autója van, az mindenképp ellenőrizze az alvázszámot a Suzuki online rendszerében, ami ide kattintva érhető el. A javítás azokon az autókon is ingyenes, amelyekről már lejárt a garancia, maga a csere pedig legfeljebb másfél órát vesz igénybe. Természetesen a Suzuki az érintett autók tulajait célzottan is megpróbálja majd értesíteni a közeljövőben, ám mivel egy fékhiba nem játék, ezért mindenképp érdemes az elsők közt jelentkezni az ingyenes javításra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?