66 ezer hazai Suzukit hívnak vissza: vajon a tiéd érintett?

Mutatjuk a visszahívott Suzukik hibáját, illetve hogy hol ellenőrizheted az autód érintettségét

Csak az itthon futók közül 66 ezer Suzuki fékrásegítőjének vákuumszivattyúja kapott potenciálisan hibás visszacsapó szelepet. Az érintett autók esetén a javítást a Magyar Suzuki ingyenesen végzi el, az érintettséget pedig online is ellenőrizheted.

Műszaki ellenőrzések során derült ki, hogy egyes Suzuki modelleken a fékrásegítőhöz is szükséges vákuumot előállító szivattyú nem megfelelően működik. Ennek az oka a Suzuki tájékoztatása szerint, hogy a visszacsapó szelep az autóban használt motorolaj egyes összetevőivel érintkezve megdagadhat, így ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé.

Ettől az érintett autók fékrendszere működőképes marad, ám a sofőrnek jóval erősebben kell nyomnia a pedált.

A Suzuki természetesen visszahívási kampányt indított az ügyben, így nyilvánossá tette annak listáját is, hogy mely modellekre vonatkozhat a probléma. A listán nem csak Japánból importált modellek szerepelnek, az Esztergomi Suzukik egy része is érintett. A hibás alkatrész a 2015 és 2022 közt gyártott Swiftek, Swift Sportok és Balenók mellett a hazánkban igencsak népszerű Vitara és SX4 S-Cross modellek fékrendszerében is megtalálható lehet, így akinek a fenti felsorolásba tartozó autója van, az mindenképp ellenőrizze az alvázszámot a Suzuki online rendszerében, ami ide kattintva érhető el. A javítás azokon az autókon is ingyenes, amelyekről már lejárt a garancia, maga a csere pedig legfeljebb másfél órát vesz igénybe. Természetesen a Suzuki az érintett autók tulajait célzottan is megpróbálja majd értesíteni a közeljövőben, ám mivel egy fékhiba nem játék, ezért mindenképp érdemes az elsők közt jelentkezni az ingyenes javításra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?