7 forinttal drágul a benzin, 2-vel a gázolaj

Tovább emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyakorlatilag forgatókönyv szerint, ismét drágulnak az üzemanyagok, főként a benzin ára megy feljebb.A hétvégi elemzések után csöppet sem meglepő, hogy szerdától a holtankoljak.hu információi szerint 7 forinttal, 424 forintra emelkedik a benzin literenkénti átlagára. A gázolajért a hét közepétől literenként 2 forinttal kell majd többet fizetni, az átlagár 427 forintra kúszik.
Az ok ezúttal - még - leginkább a nemzetközi árak emelkedése, jövő hétre azonban a forint árfolyama nem ad jó kilátásokat. A 2-7 forintos változás természetesen eltörpül a töltőállomások között tapasztalható literenkénti 20-30 forintoshoz képest, ám a benzin árváltozása kapcsán már előfordulhat, hogy sokan a hét elejére időzítik majd tankolásukat, így az olcsóbb kutaknál akár sorok is várhatók. A tavaly év vége óta tapasztalt, 1 hónap alatt bekövetkezett - a benzin esetében 18, a gázolajnál 12 forintos - összesített növekedés ugyanis már fájdalomküszöb feletti.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?