700 lóerős motor veterán Mercibe

1961-es Mercedes 190 SL tizenkét hengerrel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Stílustörés? De ha valakinek 12 hengernél kezdődik az élet, akkor is, ha egy 1961-es évjáratú Mercedes-Benz 190 SL-ről van szó.


Amerikában a Rolls-Royce sem szent, elég megnézni a használtautós hirdetésekben a tengerentúli példányokat, és már a fényképeken látható, némelyik olyan állapotban van, mintha éveken át krumplit szállítottak volna vele. Ezek után nem meglepő, hogy valaki flexet ragad, szétvágja a jobb sorsra érdemes, 1961-es évjáratú Mercedes-Benz 190 SL roadstert, csupán azért, mert van egy nagyszabású ötlete. Szerencsére a 190 SL még nem annyira ritka típus, hogy a veteránkedvelők azonnali máglyahalálra ítéljék az elkövetőt, aki megültette a karosszériát, óriási, de végeredményében stílusos felniket szerelt fel, és az ósdi mechanikát lecserélte az R230 jelű sorozat SL 600-asának technikájára. Hoppá! Ha már lúd, legyen kövér alapon a V12-es motort a Mercedes-Benz specialista RENNtech műhelyében vették kezelésbe, és 700 lóerővel került beépítésre, továbbá az utastérben is felfedezhetők a modern testvér alkatrészei, döntően a középkonzolnál. Az elkészült autó a Las Vegas-i SEMA tuning kiállításon volt látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?