700 lóerős versenyautó a Brabham új közúti modellje

Utcán is használható a legújabb Brabham, ami valójában egy versenyautó

A Brabham BT62 modellcsalád legújabb tagjában az a különleges, hogy rendszámot kaphat, vagyis közúti közlekedésre alkalmas, annak ellenére, hogy homologizált versenyautóként készült el.

A versenyautókat készítő Brabham új modellel jelentkezett. A BT62R nevében pedig a hozzátett R betű nem a Racingre utal, hiszen az az eddigi modelljeikre lenne igaz, éppen ellenkezőleg, ez a Roadot jelenti. Közúton is használhatóvá építették a BT62 versenyautót, mellyel lényegében egy homologizált versenytechnikávál járhat az, aki bevállalja a hatpontos biztonsági öveket, a bukócsövet, a nem létező hangszigetelést, a kőkemény futóművet és a lehúzhatatlan ablakokat. A BT62R elkészüléséhez kellett néhány apró módosítás, legális tükröket szereltek rá és minden szükséges fénnyel ellátták, valamint távirányítós központi zárra is szükség volt. Utcán is használható pályaverseny abroncsokat húztak a könnyű felnikre, valamint versenypályára optimalizált aerodinamikai csomag is elérhető hozzá nagyobb hátsó légterelővel, első lökhárítótoldattal és apróbb elemekkel. A Brabham BT62R különlegessége, hogy emblémáit akár 24 karátos arannyal is bevonják az ügyfél kérése szerint, a karosszéria színe pedig teljesen szabadon választható. Hajtásáról 5,4 literes V8-as motor gondoskodik, mely a Brabham szerint a legerősebb szívó V8-as sorozatgyártásban. 700 lóerőt és 667 Nm nyomatékot teljesít, melyet hatfokozatú szekvenciális váltó juttat el a hátsó tengelyhez.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?