7000 autót képes egyszerre mozgatni a BYD ezzel a monstrummal

A BYD által épített óceánjáróban akár 7000 jármű is utazhat egy időben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Grandiózus méretekkel megáldott hajót tesztelt a kínai partoknál a BYD, amely több ezer jármű befogadására is képes, az óceánjáró pedig újabb jele a kínai márka globális törekvéseinek.

Sikeresen teljesítette a kínai partok mentén az első hétnapos próbaútját a BYD és a Ro-Ro hatalmas óceánjárója, amely akár 7000 járművet is képes egyszerre szállítani. Az óriás hajó 200 méter hosszú, 38 méter széles, a maximális sebessége pedig 18,5 tengeri csomó, vagyis 34,3 km/óra.
Hirdetés
A hajó elsősorban nem a méretei miatt érdekes, hiszen akad ennél jóval nagyobb befogadóképességű is (a New Horizon például 8500 autót képes egyszerre mozgatni), ellenben ez az első autószállító óceánjáró amely megújuló energiával is képes közlekedni, emellett a kialakításánál fontos szempont volt a légellenállási együttható, és még a külsejét borító festéket is lerakódásgátló anyaggal keverték, hogy a későbbiekben a tisztítás miatt se kelljen extra energiát felhasználni. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kínából hová szállíthat autókat a most tesztelt hajó, de előbb-utóbb Európába is biztosan érkeznek ilyen óceánjárókon BYD modellek, hiszen a márka további 8 ilyet rendelt, ebből hatot már biztosan megépítenek, kettőre pedig opcionális megállapodást kötöttek a gyártóval, mintegy 5 miilárd jüan (248 milliárd forint) értékben.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?