80 évesen vette meg a 80. Porschéjét

38-féle Porschéje van, és most vette át a 80. autóját ez a bécsi úr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Külön épületben tárolja az autóit, amiből most már összesen 80-at számlál a gyűjteménye ennek a bécsi úrnak, akinek a helyében mindannyian szívesen lennénk.

"80 éves korára az ember már nem azt nézi, mit élt át, hanem hogy mi vár még rá" - Ottocar J. egy bécsi úr, aki éppen most vette át 80. Porschéjét Zuffenhausenben. Sőt mi több, ő az első olyan ügyfél, akinek a Porsche megengedte, hogy saját autójára ő maga helyezhesse fel az első emblémát. Az autó pedig egy új Boxster, a tulajdonosa pedig éppen 80 éves, de olyan autógyűjteménye és egyben szentélye van Bécsben, amit mindannyian megirigyelnénk. Ottocar 1972-ben vette első Porschéjét, egy sárga 911E-t és azóta nincs megállás. Először 1977-ben utazott Zuffenhausenbe azért, hogy új autót vegyen át a Porschétól, egy 911 Carrera 3.0-t, mára pedig összesen 80 autója van az új Boxsterrel együtt. A gyűjteményében 38-féle Porsche modell található meg - újak, régiek, közúti és versenygépek egyaránt. Utóbbiakból a tulajdonában van egy 917-es Le Mans-i versenyautó, egy 910 a ritka nyolchengeres motorral, egy 904 és egy 964 kupás versenyautó is. Kilencféle Carrera RS-t birtokolt az évek során, és ahogy ő mondja, elérte azt, hogy egy hónap minden egyes napján más autóba ülhet bele, hétvégén is két különbözőbe. Az épület is fantasztikus, ahol az autóit tárolja, igazi szentélye a márkának és az autós életnek. A berendezett kávézósarkok mellett számtalan relikviát, képet, táblát, ereklyét láthatunk, de van egy külön kis moziterem is, ahol Steve McQueen Le Mans című filmjének tekercse vár egy régi vetítőgépben arra, hogy újra és újra megnézzék.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?