90-150 ezer forintos támogatás jön biciklivásárláshoz

Októberben érkezik az elektromos - pedelec - kerékpárok állami támogatása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nyáron kiírt villanyautó és elektromos robogó támogatási kampány után már tudni lehetett, hogy hasonló a pedelex kerékpárokhoz is várható. Jön is!

Nyáron 5 milliárd forintos támogatást kaptak a villanyautók és az elektromos robogók. Döbbenetes gyorsasággal, másfél nap alatt ki is futott a keret, amit aztán szeptemberben még meg is toldottak 882 millió forinttal, hogy az összes benyújtott - a szabályoknak megfelelő - pályázatot ki tudják elégíteni. Most, pontosabban októberben a még inkább környezetbarát járműnek számító elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására is pályázatot írnak ki 1 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Hirdetés
A pályázat keretében magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét, és mivel elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz a munkaviszony igazolásának csatolása is szükséges lesz. A keresletet az érdeklődők számára leginkább elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott járművek nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük, összesen több mint hétezer villanybringa támogatását teszi lehetővé az 1 milliárd forintos keretösszeg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?