911 millió részvénnyel támadja meg a tőzsdét a Porsche

A Volkswagen 911 millió Porsche-részvény kibocsátására készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márka leghíresebb modelljének tiszteletére a Volkswagen 911 millió Porsche AG részvény kibocsátását tervezi. A Volkswagen konszern felügyelőbizottsága vasárnap ül össze a Porsche márka tőzsdei bevezetésének megvitatására.

A 911 millió részvény 455,5 millió elsőbbségi részvényre és 455,5 millió törzsrészvényre oszlik - olvasható a részvénykibocsátás honlapján. A tőzsdére csak az elsőbbségi részvényeket vezetik be. A jegyzési sávra, a felértékelésre és az elfogadott nagybefektetőkre vonatkozó részleteket valószínűleg a hétvégi találkozó után jelentik be - értesült a Reuters hírügynökség. A Porsche SE, a Volkswagen legnagyobb részvényese viszont már elkötelezte magát, hogy megvásárolja a törzsrészvények 25 százalékát plusz egy részvényt, 7,5 százalékos felárral az elsőbbségi részvényekhez képest. Több forrás szerint a potenciális befektetők számára rendezett bemutatók pénteken fejeződnek be, így a felső vezetők a hét végén megbeszéléseket folytathatnak, mielőtt a jövő hét elején megindítják a jegyzési folyamatot.
Hirdetés
A hírügynökséget tájékoztató források szerint hétfőn teszik közzé a tőzsdei prospektust, a kibocsátás hivatalos bejelentését, amely után az intézményi és magánbefektetők megkezdhetik a Porsche részvényeinek jegyzését. A Volkswagen és a Porsche elzárkózott a hírügynökségi értesülés kommentálásától. A Porsche piaci tőkeértéke valószínűleg 70 és 80 milliárd euró között lesz a kibocsátási árfolyam alapján az egyik forrás tájékoztatása szerint. A HSBC pénzintézet legfrissebb heti elemzésében ennél sokkal alacsonyabbra, 44,5-56,9 milliárd euróra becsülte a Porsche piaci tőkeértékét.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?