A 700 lóerős Tesla mindent legyorsul, vagy mégsem?

Videó: vajon lenyomja a Tesla a hómobilt?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

700 lóerő kontra hernyótalp. Képes-e havon legyorsulni a legerősebb Tesla Model S a Lynx Boondocker hószánt. Jófej norvégok kipróbálták.


A Tesla Model S P85D tavaly őszi bemutatása óta több videóban is feltűnt. Legyorsulta a BMW M4-est, sőt az utasai arcáról is lefagyott a mosoly, annyira erős benne egy padlógáz. Bár Magyarország legtöbb részén alig volt hó és most sincs, ettől még Norvégiában komoly a tél. Arrafelé a hómobilnak is van létjogosultsága és a villanyautók sem ritka madarak: az állam komoly adókedvezményekkel ösztönzi vásárlásukat. A hosszú télben mi más móka kéne, mint egy 800 köbcentis Lynx Boondocker és a 700 lóerős, összkerékhajtású Tesla megmérettetése.
Hirdetés
A hószán elméletileg előnyben van, mert sokkal nagyobb felületen kapaszkodik a hóval beborított befagyott tavon (!). Ereje viszont a Tesláéhoz mérten szerény, mindössze 160 lóerő, amit egy kétütemű Rotax motorból merít. Mit tippelsz, melyik nyert? Válasz a videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?