A benzin ára még pénteken is kap egy pofont

Pénteken már csak a benzin ára emelkedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár szerdán a gázolajnak jutott a jelentősebb drágulás, a benzin árát pénteken is emelik, így aztán a heti többlete már a gázolajét fogja közelíteni.

Miként arról beszámoltunk, e héten megkezdődött az üzemanyagárak idei drágulása. Bár az év eddigi 1,5 hónapjában jelentősebb mérséklést könyvelhettünk el (a benzin ára 28, a gázolajé 31 forinttal csökkent), e héten már kevésbé örülhettünk, szerdával a gázolaj ára 5, a benziné 2 forinttal emelkedett. Eddig tehát úgy tűnt, hogy a gázolajosok kapják e hétre a nagyobb emelést, a mai hírek alapján viszont már egyértelmű, hogy a benzineseknek is közel akkora jut.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu értesülése szerint a benzinnek ugyanis péntekre is jut egy 2 forintos drágulás, heti szinten tehát 4 forinttal nő az ára, míg a gázolajé a már említett és már a töltőállomásokon is érezhető 5 forinttal. Marad tehát a gázolaj esetén a mától életbe lépett 395 forintos átlagár, míg a 95-ös esetén a mától 380 forintos átlagár péntektől már 382 forint lesz, természetesen literenként.
Marad az egyes töltőállomások között tapasztalható jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás is, ám a jelenlegi árszintekkel a drágább töltőállomásokon sem kell attól tartani, hogy a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsszinttel futnánk össze.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?