A benzin talán nem drágul, a gázolaj olcsóbb is lehet

Ezúttal a forint segíthet az autósokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keserű volt a hét az üzemanyagárak változása kapcsán: két alkalommal is 4-4 forinttal drágult a benzin és a gázolaj. A következő héten a forint erősödése segíthet.

Miközben e héten számottevően, két részletben 8-8 forinttal drágult a benzin és a gázolaj is, a kőolaj világpiaci ára tovább emelkedett. A finomított termékek piacán azonban nem volt jelentős mértékű az elmozdulás. A tőzsdéken 1,2 százalékkal lett drágább a benzin, míg a gázolaj ára 0,3 százalékkal apadt. Az előbbi, dollárban számolt adatokon sokat javít, hogy a forint 1,45 százalékkal erősödött a dollárhoz mérten, így a benzin drágulása is enyhe, 0,25 százalékos áreséssé változik, a gázolaj esetében pedig már 1,75 százalékos árcsökkenés látható.
Míg előbbi csak megmentheti a benzint tankolókat az újabb hazai drágulástól, utóbbi a dízellel járóknak enyhe, 2-3 forintos töltőállomási ármérséklésre is reményt ad, de természetesen nem zárható ki az sem, hogy a MOL a gázolaj árán sem változtat.
Hirdetés

A jelenleg átlagosan 422 forintba kerülő gázolaj még az egyelőre csak esetleges enyhítés után sem lesz majd a 417 forintos átlagárú 95-ösnél olcsóbb. Döntés hétfőn, ha lesz változás, az szerdától lép majd életbe, amikor is újabb, péntektől hatályos változást jelenthet majd be a MOL. Persze nem kizárt, hogy a jó magasra tornászott árak változatlanul hagyásával múlik majd a hét, az viszont biztos, hogy a töltőállomások között marad a 20-30 forintos árdifferencia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?