A BKK is értesít: még nincs teljesen nyitva a pesti alsó rakpart

Július végéig zárva marad az id. Antall József rakpart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hete hőbörögtem miatta, most pedig a BKK közleménye is tájékoztatott arról, hogy július végéig nem érdemes a pesti alsó rakpartra hajtani.

Nem mai történet, pontosan egy hetes, mégis van aktualitása. Múlt hét szerdán naivan a pesti alsó rakpartra hajtottam, miután úgy tudtam, hogy az árvíz levonulását követően már megnyitották. Nem voltam tájékozott, ahogyan a Duna hídjain áthajtva, a rakpartra lehajtva sem tájékoztatott egyetlen tábla sem, hogy a rakpart nem lett teljesen megnyitva, ugyanis a lezárást a Kossuth téri mélygarázs építéséhez, valamint a környező átalakításokhoz július végéig fenntartják a Parlament környékén.
Erről, a helyszínen csak néhány kordon tájékoztatott, amelyeket persze mintegy 30 perces araszolás után láttam meg. Addig teljes káoszt véltem, ugyanis a dugóban temérdek autós és két rendőrautó is inkább hátat fordított a kocsisornak - persze szabálytalanul, megkülönböztető jelzés használata nélkül. Erre a bejelentésre a 107-et tárcsázva elért diszpécser fittyet hányt, sőt, kifejezte, hogy a segélyhívó számot nem kellene ilyen bejelentésekkel terhelnem. A Parlament megközelíthető oldalán posztoló rendőrök a dugó okaként semmit sem tudtak említeni, majd egy BKK-nál dolgozó ismerőstől tudtam meg, hogy az említett lezárás még hetekig megmarad. Javasoltam is, hogy erről jó lenne az autósokat tájékoztatni. Állítólag lesznek táblák, amelyek figyelmeztetik majd a közlekedőket a rakpart közepének elzárására, egyelőre pedig - egy héttel - érdeklődésem és tanácsom után az alábbi közleményt tette közzé a BKK.
Hirdetés
Forgalmi változás a BKK-tól
Július végéig zárva marad az id. Antall József rakpart
Az árvíz levonulása után, a Kossuth tér rekonstrukciójához kapcsolódóan folytatódik az id. Antall József rakpart lezárása. A rakpart Parlament melletti szakaszán kibővül a partfal, szélesebb lesz az útpálya, a mélygarázs számára pedig kijárat létesül a rakpart felé, ahol jelzőlámpás csomópont is kiépül. Az építési munkák miatt a közúti forgalom a területen nem lehetséges.
A lezárás következtében két szakaszon járható a pesti alsó rakpart: a déli szakasza a Közraktár utcától a Széchenyi István térig, északi része pedig a Jászai Mari tértől a Dráva utcáig járható. A Széchenyi István téren az autósok számára mind a lehajtás, mind a felhajtás lehetséges. A rakpart északi szakaszán, észak felé haladva csak a Szent István parknál lehet le-, illetve felhajtani, azonban dél felé a Jászai Mari térig lehet rajta közlekedni. A jelenleg is érvényben lévő lezárás előre láthatólag július végéig tart.
A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a türelmet és a megértést.
Budapest, 2013. július 3.
Budapesti Közlekedési Központ

Lehet, hogy túlzott elvárás, de szerintem az autósok tájékoztatása minden egyes lezárásról úgy lenne optimális, ha azt még a lehetségesen választható elkerülő, alternatív utakra térési lehetőség előtt - kellően feltűnően - megkapnák egy-egy táblán, s nem kellene a konkrét lezárásig elhajtani, majd onnan vissza vagy átkecmeregni egy kerülőútig. Persze ez nyilván egy naiv elképzelés...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?