A BMW a Mercedes-Maybach pozícióit támadná

A BMW az M760Li xDrive-nál is komolyabb luxusautón gondolkozik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW bejelentette, hogy az új 7-esnél is drágább és több luxust adó autón dolgozik. Az új modell a Mercedes-Maybach S ellenfele lehetne.


150 ezer euró, azaz bő 46 millió forint. Lehet ennyit BMW-re költeni, de egyszerűbb lenne, ha kijönne pár modell ilyen alapárral. A Mercedes-Benz nem csak rövid és hosszú S-osztályt gyárt, hanem kihozta a méretben a kettő közötti és igazán főúri Maybach változatot, aminek németországi alapára 134 és 188 ezer euró között van. A Mercedes Maybach S 500 és S 600 modellek ára és kivitele is fogható az olcsóbb és kisebb Rolls-Royce-hoz, azaz a Ghosthoz. A BMW nemrég mutatta meg az valaha gyártott legkeményebb 7-est, az M760Li xDrive-ot, ami erős is, nagy is, de lehetne még exkluzívabb.
Hirdetés


A BMW legerősebb 7-ese még nem konfigurálható, a 750Li xDrive viszont "csak" 115 ezer euróba kerül, azaz bár egy magyar falu éves költségvetésébe belekerül, ebben a ligában kicsit tenyerestalpas. A 7-es és a konszerntárs Rolls-Royce Ghostja közé terveznek még egy modellt, ami az előbb említett Maybachokkal tudna versenyezni. Még pontosan nem tudni, hogy a 7-est tupírozzák-e föl, ahogy a Mercedes is tette az S-osztállyal, vagy teljesen új modell jön.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?