A Bugatti és a Ferrari konkurense lett a Genesis?

Előkelő társaságba került az új Vision GT tanulmányautóval a Hyundai prémiummárkája, a Genesis

X Gran Berlinetta néven mutatta be a Genesis a virtuális sportautóját, ami a Gran Turismo 7 videojátékban lesz elérhető januártól.

Ismét a Gran Turismo videojáték kedvelői járnak jól, hiszen ők hajthatnak meg egy újabb látványos tanulmányautót, már persze a virtuális térben. A Vision Gran Turismo sorozatba számos nagy autógyártó beszállt már, láthattunk sportos koncepcióautót többek között a Ferraritól és a Bugattitól is. Ezekkel a márkákkal a Genesis a való világban nem tud versenyezni, de a virtuális versenypályákon megszorongathatja őket az X Gran Berlinettával.
Hirdetés
A Vision Gran Turismo tanulmányok mindig lenyomatai az adott autógyártó stílusirányzatának, szinte szabad kezet kapnak a tervezők, csak néhány hagyományos megkötésnek kell eleget tenniük. Az egyik ilyen a rendkívül lapos és széles karosszéria, amit a Genesis nem csak beépített az újdonságába, de erre is alapozta a teljes megjelenést. A négy kerék felett elegánsan domborodnak a sárvédők, elöl még egy-egy nyíláson keresztül is be lehet látni az első kerekekhez a motorháztető felől, ez jót tesz az aerodinamikának és a fékek hűtésének. A légellenállást igyekeztek minimalizálni a Genesis tervezői, 0,34-es együtthatót sikerült elérniük, amire büszke a dél-koreai márka, bár ettől alacsonyabb értékeket is láttunk már valódi autók esetében. Az autó másik meghatározó eleme a világítás: a Genesis saját ismertetőjegye, a párhuzamos, dupla csíklámpa elöl és hátul is megjelenik. Sőt: képzeletben egy-egy egyenessel össze is lehet kötni ezeket az autó oldala mentén. Elöl az alsó csík egy hatalmas V-alakzattá válik, ami szintén a Genesis utcai autóinak hűtőrácsait idézi. Hátul egy hatalmas ovális alakzat zárja a dizájnt, ami összeköti a hátsó szárnyat és a diffúzort, valamint körbeveszi a fényszórókat és a méretes Genesis feliratot. A pilótafülkét hátra tolták, így első-középmotoros kialakításnak jutott hely. A szélvédő alatt egy V6-os benzinmotor dolgozik, ami 10.000 fordulat/percig is felpörög, de ehhez még villanyhajtás is társul, a rendszerteljesítmény 1071 lóerő. Aki végignézte a videojátékban a Genesis bemutatóját, az ajándékba megkapja az X Gran Berlinettát január elején a Gran Turismo 7-ben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?