A DS és egy ex-F1-es versenyző lett a Formula E bajnok

Majdnem botrányba fulladt a Formula E szezonzárója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jean-Éric Vergne lett az első pilóta, aki két világbajnoki címet tudhat magáénak a Formula E-ben.

New York utcáin tartották a Formula E szezonzáró versenyeit (ugyanis duplafordulóval ért véget a bajnokság), a háttérben Manhattan felhőkarcolóival. A Látványos helyszín izgalmas futamokat hozott, ám a szombati verseny nem indult túl jól a bajnokságért küzdő DS TECHEETAH és versenyzőik, Jean-Eric Vergne, illetve André Lotterer számára.
Hirdetés

A verseny elején mindkét DS pilóta belekeveredett egy balesetbe, amelyben az autóik is megsérültek. Lotterer járt rosszabbul, mert az ő autója meg is pördült és lényegében a védőfalból kellett kihámozni, hogy folytatni tudja a versenyt. Bár Vergne jelentős pontelőnnyel érkezett a szezonzáróra, ekkor mégis azt kérte rádión csapatától, szólítsák fel csapattársát, hogy álljon meg a pályán sérült autójával, ezzel előcsalogatva a biztonsági autót. Hiszen így Vergne nem szakadna le annyira a mezőnytől a szárnycseréje miatt. A csapat nem válaszolt erre a kérésre, Vergne viszont büntetést kapott, igaz ez nem volt hatással a versenyére és végül megszerezte a bajnoki címet.
„Ez a finálé nem is kezdődhetett volna rosszabbul a pályán történt balesetek miatt, de ennél jobban sem végződhetett volna, hiszen kettős világbajnoki győzelmet szereztünk. Egy világbajnokság megnyerése akár szalmaláng is lehet, de kétszer véghezvinni ezt már jelentős eredmény, amely megerősíti vezető pozíciónkat a bajnokságban. Szeretnék gratulálni Jean-Éric Vergne-nek és a csapat minden tagjának, valamint a gyárnak is, mert a motorsport valahol egy csapatsport. A csapat úgy kell, hogy működjön, mint egy jól olajozott gép, és a miénk úgy működik, mint egy óramű” – nyilatkozta a verseny után a DS TECHEETAH csapatfőnöke Mark Preston. De Xavier Mestalan Pinon, a DS Performace igazgatója is elégedettségének adott hangot: „Négy éve vágtunk bele a Formula E-be és mindig a győzelem volt a célunk. Ez a cél ma duplán teljesült, világbajnokok vagyunk. A DS TECHEETAH-é a csapat világbajnoki cím, míg az egyéni világbajnoki címet Jean-Éric Vergne szerezte meg. Ez egy nem mindennapi eredmény, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Ehhez a teljesítményhez a megfelelő helyen kellett lennünk a megfelelő időben és a megfelelő emberekkel. Ez ma este sikerült. Az egész csapat nagyon büszke. Megcsináltuk!”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?