A Ford is az aszfalt alá építené a villanyautó-töltőt

Újabb szabadalmat védettek le a menet közbeni töltésre, ezúttal Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kékoválosok legújabb szabadalmaztatott ötletét nem csak az autóban kell keresni, annak jó része ugyanis az autó alatt kap helyet. Ezúttal a villanyautó-töltés terén gondoltak újra egy már jól ismert ötletet az amerikai mérnökök.

Az Egyesült Államok szabadalmi hivatalánál levédetett módszer alapjaiban azonos a korábbi, hasonló javaslatokkal, melyek szerint az útba kellene építeni az elektromos hálózatra kötött tekercset, amely vezeték nélkül biztosítana áramot a felette elhaladó villanyautóknak. A Ford legfontosabb újítása, hogy radart is építene az autókba, amely segítségével a jármű önállóan érzékelni tudja a földben elhelyezett tekercset. Így a sávtartó asszisztens a tekercs felett a lehető legjobb íven kormányozná végig az autót az érintett szakaszokon a leghatékonyabb töltés érdekében.
Hirdetés
A főként kísérleti stádiumban járó technikának azonban nem a hatékonyság az egyetlen problémája. A jelenlegi ilyen töltők ugyanis 11 és 20 kilowatt közötti teljesítménnyel képesek tölteni, ezen az értéken pedig szintén javítani kellene, hogy az aszfalt alá tervezett berendezés telepítéséhez szükséges beruházásokat egyáltalán megérje végrehajtani. hosszú távon azonban mindenképp fontos viszont a fejlesztés, hiszen ezzel a technikával megoldódna a villanyautósok legkomolyabb problémája, a hatótávpara, legalábbis az érintett útszakaszokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?