Rekordot döntött az új Civic Type R a Nordschleifén

Nürburgringi pályarekordot futott a Honda Civic Type-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault Mégane 2019-es rekordját javította meg a japán sportkompakt, 51 századmásodperccel.

A fronthajtású autók nürburgringi pályarekordjával egy ideje már pingpongoznak a gyártók: korábban a Renault, a SEAT és a Honda is döntögette a rekordot, de 2019 óta, amikor az akkor új Renault Mégane RS Trophy-R állította be egy legjobb időt, most először sikerült javítani az eredményen. A Honda a Type-R-nek a 20,8 km-es távra vonatkozó idejét közölte: ez 7:44,881, ami kétségtelenül kevesebb, mint a Renault 7:45,39-es eredménye, majdnem 51 századmásodperccel. Ám eredményhez egy trükk is kellett: speciális gumiszettet használtak, a Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect nevű abroncsait, amelyeket kifejezetten a Honda számára gyártanak. A Type-R egyébként nem ezekkel jön – a gyári gumijai Michelin Pilot Sport 4 S jelzésűek – de a gyártó közlése szerint a Cup 2 Connecteket meg lehet vásárolni az autóhoz a Honda kereskedésekben.
Hirdetés
Bár logikusnak tűnhet, hogy a Renault a későbbiekben megpróbálja visszaszerezni a rekordot, erre aligha kerül sor, hiszen a francia gyártó az év elején már bejelentette a Mégane RS gyártásának leállítását. Így az is lehet, hogy hosszú távon a Honda maradhat a Nürburgring leggyorsabb fronthajtású autójának gyártója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?