A kínaiak építhetik fel a következő magyarországi autógyárat!

Újabb autógyártó vetett szemet hazánkra, kínai cég építhet üzemet az országban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Brexitnek köszönhetjük, ha Magyarországon építik fel a kínai BYD új, európai autógyárát. Az angolok kilépése ugyanis egy teljesen más gazdasági helyzetet teremtett, így már jobban megéri nálunk felhúzni az üzemet.

A BYD eredetileg az angoloknál akarta megépíteni az európai gyárát, ám Nagy-Britanniát végül a Brexit teremtette új helyzet miatt kizárták. Mivel az angolok a lista legvégére ugrottak vissza, Magyarország komoly esélyessé vált Németországgal, Franciaországgal, Spanyolországgal és Lengyelországgal együtt. A Financial Times információi szerint ezek közül Magyarország tűnik a legideálisabb helynek a kínai gigavállalat számára, elhelyezkedése mellett az autóipar már kiépült infrastruktúrája miatt.

Ez Magyarországnak hatalmas lehetőség, hiszen a BYD 2030-ra az európai villanyautó-eladások 10 százalékát akarja magáénak tudni, az ehhez szükséges autókat pedig az új üzemben gyártanák le.

"A Brexit előtt remek ötletnek tűnt az Egyesült Királyságban felhúzni a gyárat, ám értetlenül állunk az angolok döntése előtt: nincs tervük a kilépés miatt bekövetkezett problémák megoldására" - nyilatkozta Michael Shu, a vállalat európai elnöke. Hozzátette: Az autógyár felépítéséhez egy jóval stabilabb országot keresnek, hiszen ez egy évtizedekre szóló, költséges befektetés."

A döntés várhatóan még idén megszületik, ugyanis 2025-ben már el akarják kezdeni az autógyártást.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?