A Lamborghini-vásárlókat sem hatotta meg a válság

30%-kal növelte forgalmát tavaly a Lamborghini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Értékesítési darabszámát harmadával, forgalmát pedig közel felével növelte 2011-hez képest az idén 50 éves olasz sportkocsigyártó.

Mind kiszállítások, mind pénzügyi forgalom tekintetében két számjegyű növekedéssel zárta a 2012-es pénzügyi évet a Lamborghini. Most kiadott pénzügyi jelentésük szerint globálisan 2083 autót értékesítettek tavaly, szemben a 2011-es 1602-vel, ez 30%-os növekedésnek felel meg, míg forgalmuk ugyanerre az időszakra vetítve 322-ről 496 millió euróra, 46%-kal növekedett.
Hirdetés

A Lamborghini eladásai a piaci eloszlást tekintve is módosultak, tavalyi eladásaik 70%-a Európán kívül történt, első teljes évében 922 Aventador és 1161 Gallardo talált gazdára, így utóbbi lett a cég legsikeresebb modellje, 2003-as bemutatkozása óta immár több mint 13 ezer talált belőle gazdára. A cég három legfontosabb régiója eladások szempontjából Európa (29%), Amerika (28%), valamint az ázsiai régió (35%), a maradék 8%-on a Közel-Kelet és Dél-Afrika osztoztak. A jövő miatt sem kell túlzottan aggódniuk, mivel piacra dobták az Aventador LP 700-4 Roadstert, a szupersportkocsi nyitott tetejű változatát, és a két változatra összesen már most annyi előrendelést jegyeztek, ami kitölti következő 15 hónapos termelési kapacitásukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?