A leggyorsabb fedélzeti kamera

Ilyen, amikor a Nissan GT-R a kamerás autó!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vajon milyen autóval érdemes egy versenypályán lefilmezni, ahogy a Nissan GT-R a kanyarokat falja? Hát persze, hogy egy másik Nissan GT-R-rel!

Nem egyszerű feladat igazán jó dinamikus felvételeket készíteni egy-egy sportautóról, főleg egy versenypályán. Az egyik megfelelő ember erre a feladatra nem más, mint Mauro Calo, aki profi sofőrként és szintén professzionális videókészítőként már hollywoodi blockbusterekben is bizonyította szakértelmét. Most ő épített egy kamerás autót, méghozzá egy Nissan GT-R-ből. De nem ám a saját szórakoztatására.
Hirdetés
Biztosan láttatok már szabadidő-autókat hasonló célokra befogva. Az egyik legemlékezetesebb például a Porsche Cayenne-ből készült szerkezet, ám Calo szerint egy SUV nem a legjobb választás a nagysebességű felvételek elkészítéséhez. Nincs meg a kellő sebességük és stabilitásuk ahhoz, hogy a világ leggyorsabb szériaautóit kövessék egy versenypályán. Ezért inkább a Nissan GT-R sportautóra esett a választása, amelynek az alacsony tömegközéppontja, agilitása, sőt még a 2+2 üléses kialakítása is sokkal inkább alkalmassá teszi a feladatra. A 3,8 literes, V6-os motorja megfelelő erőt biztosít, az összkerékhajtása pedig a stabilitásról gondoskodik, szóval tényleg nem véletlenül belőle épült a „munkagép”. Habár lehet, hogy sokan megmosolyogják a hátsó üléseket, mint érvet, valóban kihasználják a forgatások során. Calo vezeti az autót és helyet kap még az autóban az operatőr és segédje, valamint egy rendező. Az autóval az első munka stílszerűen egy másik Nissan GT-r filmezése volt. A Lausitzringen elvégzett munkáról egy werkfilm is készült, amit az alábbi videóban láthatsz
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?