A leggyorsabb utcai BMW: AC Schnitzer ACL2

Nem gyári a Nordschleife leggyorsabb BMW-je

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nordschleife rekorddal ünnepli 30. évfordulóját az AC Schnitzer tuningcég. Legfrissebb 2-es BMW-jük még az M4 GTS-nél is gyorsabb volt.


Rég számoltunk be Nordschleife rekordról, épp itt volt az ideje egy újabbnak. A mostani azonban más, mint amit megszoktunk, bár ez is egy igen szűkös szegmensben elért rekord. Jelen esetben ugyanis nem egy gyári teljesítménymodellről van szó, hanem az AC Schnitzer ACL2-ről. A német AC Schnitzer tuningcéget a BMW-k nagy szakértőjeként tartják számon, legfrissebb sportmodelljük egy M235i, ám a BMW M4-ből ismert 3,0 literes sorhattal a motorháztető alatt, nem kevesebb, mint 562 lóerőre húzva, így egy Porsche 911 GT3 tömeg-lóerő arányával.
Hirdetés

Nem csoda, hogy azonnal elvitték a BMW-k mennyországába, a híres Nordschleife hosszú aszfaltcsíkjára. Az AC Schnitzer ACL2 ideje 7:25.8 volt a Zöld Pokolban, ezzel valamivel az M4 GTS-nél is gyorsabb. A sikeres köridő-döntéshez hozzájárult az állítható Clubsport felfüggesztés, a sperr-diffi és a szénszálas aero kit, arról nem is beszélve, hogy a 2-es BMW még így is könnyebb a limitált szériás, vízbefecskendezéses 4-esnél. A tuningcég hozzátette, hogy az ACL2 is limitált kiadás lesz, mindössze 30 példány készül majd, 30. születésnapjuk alkalmából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?