A legnagyterűbb villanyautó – Renault Kangoo Maxi Z.E.

Felfele bővül a Renault villanyautó választéka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kangoo után Maxi változatából is megjelenik a Z.E. - öblös furgon és óriási rakterű személyautó is lehet.

Konnektorból tölthető és elektromos autóként természetesen fékezési energiáját is hasznosítja a Renault Kangoo Maxi Z.E.

Áruszállítóként első ülései mögött elektromos hajtáslánccal is 4,2, az utasülés síkba döntésével 4,6 köbméter rakteret kínál a Kangoo Maxi

Nem nagy meglepetés, hogy a Kangoo után annak 39 centiméterrel nyújtott, Maxi változatából is megjelenik a Z.E. (zero emission, magyarul emisszió-mentes) elektromos hajtásláncú változat. A nagyközönség előtt jövő héten, a Genfi Autószalonon bemutatkozó 4,6 méter hosszú, 1,83 m széles és 1,82 magas elektromos autó pontosan olyan verziókban érhető majd el villanymotorral, mint belső égésűvel. Azaz a kétüléses furgon mellett ötüléses személyautó is lesz belőle. Előbbi 4,2, utóbbi 1,3 köbméteres rakteret ad ülései mögött, a személyszállítóban a hátsó ülések lehajtásával 3,4 köbméteres tér alakítható. Hajtásláncuk egyező: az első kerekeket fix (lassító) áttételen keresztül hajtó 60 lóerős villanymotor 130 km/órás csúcssebességgel utaztathat, a padlóba épített 22 kWh-s lítium-ion akkumulátorok optimális esetben 170 kilométeres hatótávot adhatnak. A tavasz első napjaiban bemutatkozó Kangoo Maxi Z.E. csak ősszel lép piacra, nettó árát a kétüléses áruszállító esetében 21 200, az ötüléses személyszállítónál 22 000 eurónak ígérik. A mintegy 5,8, illetve 6 millió forintos vételár egészen csábítónak ígérkezik, ráadásul ezt néhol állami támogatás is apasztja, Franciaországban például csupán 4,5-4,7 millió forintos árral kalkulálhatnak majd az emisszió-mentes autózásért érdeklődők.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?