A magas emberek fognak elámulni a villany-Mini különkiadásától

A Mini Cooper SE Electric Collection igazi különlegességként kínálja a háromtónusú tetőfényezést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Na jó, oldalt is kap dekorcsíkokat az elektromos Mini Cooper első különkiadása, de az igazi menőség a többszínű tetőpanel - és persze a bőséges alapfelszereltség.

Ma már szinte mindenből van különkiadás, így valamelyest csökkent is az ilyen modellek különlegessége. Viszont nem csak azért lehet ezek közül választani, hogy mindenképpen egyedi autónk legyen - a különkiadások gyakran kedvezőbb áron kínálják azokat az extrákat, amiket az alapváltozaton nagyobb összegért tudnánk csak kiválasztani. Így van ez a Mininél is, de szerencsére azért a külsőt is ízlésesen kidekorálták - a legtöbben persze nem fogják egyből felismerni, hogy a Mini Cooper SE Electric Collectiont látják, de az valószínűleg fel fog tűnni a kevésbé avatott szemeknek is, hogy jól össze van rakva ez a Mini.
Hirdetés
Bár nem exkluzív az Electric Editionre, de ehhez alapáron jár a háromszínű, úgynevezett Multitone Roof tetőpanel, ami a szélvédő tetejétől egészen a hátsó szélvédőig többféle színben fedi a kocsit, a képeken például San Marino Blue, Pearly Aqua és Jet Black árnyalatokban. Oldalt és a motorháztetőn is diszkrét csíkok tarkítják a prémium kisautót, aminek stílusos kontrasztot adnak a feketére fényezett részletek, például a frontrészen található hűtőrács-kontúr, a visszapillantó tükrök, a kilincsek, a fényszórók keretei és még a Mini emblémák is. Vannak viszont új külső színek, amik csak az Electric Collectionben érhetők el. A 184 lóerős, akár 200 km megtételére képes elektromos Mini Cooper SE Electric Collection csokorba szedte az alapváltozatokon népszerű és hasznos extrákat. A kisautók mezőnyében egyedülállóan mátrix LED fényszórók világítják meg az utat, van kormányfűtés, okostelefonos összeköttetés és vezetéknélküli töltés, távolsági hozzáférést biztosító alkalmazás, head-up display és persze navigáció. A biztonsági funkciók listája is bőséges, van sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, illetve adaptív tempomat stop&go funkcióval és automatikus vészfékezéssel. Az utastérben a már ismerősen bohókás Mini-jegyek fogadnak minket, a küszöbléceken Mini Electric felirat üdvözli a környezettudatos utasokat, valamint újratervezett alumínium dekorbetétek és antracit tetőkárpit dobják fel a hangulatot. Az Electric Collection a vezetési élményt nem fokozza, bár erre talán nincs is szükség, az agilitásáról és sportos irányíthatóságáról híres Mini hozza ezeket az ismertetőjegyeket - mind a sima elektromos változatban (lásd tesztünket itt), mind a különkiadásban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?