A Mercedes Actros a legjobb új nyergesvontató

Nemzetközi Év Haszonjárműve 2012: Mercedes-Benz Actros

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elsősorban takarékos, Euro VI-os motorjának köszönheti a díjat a Mercedes-Benz Actros.


Az Atego tavalyi győzelme után idén is a Mercedes terméke, a nyáron Brüsszelben bemutatott új Actros lett a 2012-es Év haszonjárműve. Ezzel a csillagos márka lett az első gyártó, amely az utóbbi két évtizedben két egymást követő évben is hazavihette a díjat.
A Nemzetközi Év Haszonjárműve díjat az a modell kapja, mely az adott évben a legtöbbet tette a közúti fuvarozás hatékonyságáért innováció, kényelem, biztonság, vezethetőség, fogyasztás és károsanyag-kibocsátás tekintetében. A Mercedes-Benz OM 471-es motorja háromféle – Euro V, EEV és Euro VI – emissziós besorolással kapható az új Actroshoz, melyek az előző szériához viszonyítva 4,5-7,6 százalékkal fogyasztanak kevesebbet. Ráadásul az új modellben alapfelszerelés a flották mozgatását megkönnyítő FleetBoard telematikai rendszer, melynek használatával további 15 százalékkal szoríthatók le az üzemanyag-költségek.
Hirdetés
Az Actros kiemelkedő 161 ponttal vitte haza a díjat, jelentősen megelőzve a 67 pontos Tatra Phoenixet és az 50 ponttal harmadik helyezett Scania Euro 6-ot. A döntésben a főszerepet a modell takarékossága játszotta, de aerodinamikus és kényelmes vezetőfülkéjét, kiváló kezelhetőségét és futását is méltatta a zsűri.
A Mercedes ezzel a címmel tovább gyarapította győzelmeinek számát, eddigi nyolc elsőséget elérő modelljével a díj történetének legsikeresebb márkája.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?