A Mercedes SLK új nevet és új ruhát is kap jövőre

Kémfotón és videón a 2016-os Mercedes-Benz SLC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2011 óta futó, R172 kódú SLK roadster életében elérkezett a ráncfelvarrás ideje. A modellnek új nevet és új külsőt is ad a Mercedes.

Már tavaly óta tudjuk, hogy a Mercedes-Benz átnevezi több típusát. Az egységes arculatnak része a jól átlátható, okosan kitalált nevezéktan is, így a rohamosan fejlődő és egyre szerteágazóbb csillagos típuskínálatban sem ártott rendet tenni. A hat évtizedes, legendás SL persze nem lesz, nem is lehet átnevezve. Éppen rá való tekintettel minden roadster modell nevében benne lesz majd az SL előtag, de az utolsó betű ezentúl a rokonságot jelzi majd az alapmodellekkel. Így az SLK neve SLC-re fog változni hiszen méretben a C-osztályhoz áll a legközelebb. Az SLC név nem új, még a hetvenes években egy kétajtós, nagy kupét jelölt. A C107-es SLC tulajdonképpen az S kupé elődje volt, most meg az R172-es széria felfrissített tagjait fogják így hívni.
Hirdetés

Az új SLC már idén ősszel bemutatkozhat a Frankfurti Autószalonon. A névváltás ellenére a külsején enyhe módosításokra lehet számtani, mivel csak a viszonylag szerény költségen átalakítható műanyag paneleket cserélik ki az elején és a hátulján. Új lökhárítóval, lámpákkal és hűtőmaszkkal viszont akár egész komolyan meg lehet változattani az SLK SLC kiállását. Új motorokra is lehet számítani, amik közül a 3,0 literes, turbós SLC 450 AMG lesz a legérdekesebb, 367 lóerővel és 517 Nm nyomatékkal. A szeptemberi bemutató után csak jövő márciusban indul az SLC forgalmazása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?