A miskolci srác történelmet írt Barcelonában

Kiss Pál Tamás győzedelmeskedett Spanyolországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiss Pál Tamás első GP3-as győzelmét szerezte meg a katalán fővárosban - hazai versenyző sosem ért még el ilyen sikert nemzetközi formaautós versenyben.


[kepallobal=23306.jpg]Ígéretes fiatal Kiss Pál Tamás, aki kitűnően szerepel a Forma-1 előszobájának tartott GP3-ban[/kepallobal] A huszadik születésnapját május 19-én, a katalán fővárosban megélő miskolci srác, Kiss Pál Tamás már a pénteki időmérőn is igen jól versenyzett és hetedikként ért célba, majd a szombat esti első futamon a pontszerző nyolcadik helyen végzett - így a szabály szerint vasárnap az élről indulhatott, mivel a második futamra az első nyolc sorrendjét a GP3-ban megfordítják. Neki kitűnően is sikerült a rajt, ám ketten műszaki hiba miatt állva maradtak, és ennek következtében már a rajtvonalon súlyos baleset történt: kiesett az egyik esélyesnek tartott Alexander Sims.
A rajtrácson történt ütközések miatt négy körön keresztül felvezető autó vitte a mezőnyt, a safety car mögött közvetlenül a magyar versenyző autózott, aki az újrarajtolást is jó kapta el. A 16 körös futamon végig vezetett, a verseny utolsó harmadában már 1 másodperces előnyt tudhatott magáénak, majd a 16. körben 1,295 másodperccel végzett a holland Nigel Melker előtt. A dobogó harmadik fokára a brit Dean Smith léphetett fel.
A huszadik születésnapját a spanyol futam előtt 3 nappal, már a helyszínen ünneplő Kiss Pál Tamás gyakorlatilag tanuló szezonjában, negyedik GP3 futamán tudott, nem is akármilyen, rajt-cél győzelmet aratni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?