Európába kevésbé izmosan érkezik az új Mustang

Jelentősen gyengébb lesz a Mustang Európában a környezetvédelmi szabályozás miatt

A szigorú kibocsátási szabályok miatt már annak is örülni kell, hogy Európában egyáltalán megjelenhet a V8-as motorral az új Mustang. Kiderült, mennyivel lesz majd gyengébb az amerikai változatnál!

Örömhír, hogy megérkezett az új Mustang Európába, ráadásul a szívó, nyolchengeres, 5,0 literes erőforrást is megtartja. Nem lesz azonban azonos az élmény, ha összeveti valaki az újdonság különböző földrajzi területeken forgalmazott változatait: amíg Amerikában 500 lóerővel és 567 newtonméteres forgatónyomatékkal büszkélkedhet a vadló Dark Horse kiadása, addig

az Egyesült Királyságban és Németországban 453 lóerővel és 540 newtonméterrel kell beérniük a vásárlóknak a hivatalos sajtóközlemény szerint.

Európában ráadásul jó eséllyel a Dark Horse lesz a csúcsváltozat, míg Amerikában a GTD viszi majd a prímet a 800 lóerős, 5,2 literes V8 erőforrással. Ennek ellenére ezt is győzelemként kell elkönyvelniük a Mustang kedvelőinek: a jelenlegi szabályozás mellett még az sem lett volna meglepő, ha kizárólag az EcoBoost változat jut el a kontinensre. Ehelyett mindösszesen 47 lóerőről és 27 newtonméterről kell lemondanunk, miközben megmarad a szívó V8 különleges hangélménye és életérzése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?