A NASCAR meghódítja a Nordschleifét

Vajon mennyi idő alatt ér körbe egy NASCAR-gép a Zöld Pokolban?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyorsan leszögezem, hogy a címmel kicsit túloztam. Sajnos nem egy hivatalos NASCAR verseny került kilátásba, csupán egy régebbi stock car masinával körözgettek a Nordschleifén. Ami azért így is igencsak nagy kuriózum!


Megnyugodtam, mert bizonyíték érkezett rá, hogy nem csak nekem jutott eszembe az az őrültség, hogy egy NASCAR-masinával a Zöld Pokolban körözgessek. Nekem sajnos még csak virtuálisan sikerült, ám egy Nordschleife specialista már a valóságban is kipróbálta.
Hirdetés

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a videóban nem egy valódi NASCAR versenyautó látható, de azokhoz műszakilag és formailag valóban nagyon közel áll. A Chevrolet emblémás masina a Howe Racing gépe egy úgynevezett Late Model Stock Car, amellyel az USA-ban nagyszerű versenyeket rendeznek a helyi versenyeken. Lényegében ilyenekkel versenyezve nőnek fel a NASCAR versenyzők. A hatliteres, V8-as motorral felszerelt autót 2009-ben hajózták be Európába. Körülbelül 500 lóerővel üzemel jelenleg a negyedik generációs NASCAR Cup autókhoz hasonlító gépezet. Nagyszerű látni, ahogy Dale Lomas terelgeti a masinát a világ egyik legizgalmasabb aszfaltcsíkján, de már alig várom a videósorozat következő részét, hiszen a köridőkről ebben még nem nagyon esett szó. Virtuálisan a hatodik generációs versenyautóval sikerült bemenni hét perc alá. Vajon a valóság mit enged meg?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?