A Nordschleife új emeletes királya nem más mint…

Letaszította a Mercedest egy másik német a Nordschleife SUV királyának trónjáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint 7 másodperccel verte el a Mercedes GLC 63 S-t az Audi óriása. A Nordschleife SUV királya a Stelvio QV és a GLC 63 S után az Audi RS Q8.


Közel egy éve annak, hogy a Mercedes megdöntötte az Alfa Romeo Stelvio QV rekordidejét a Nordschleifén. Az olasz telivér helyére az affalterbachi V8-as duplaturbós SUV-nak 7 perc 49:3 másodpercre volt szüksége, ám mostantól ez az idő is csak a második helyre elég. A legmeglepőbb az egészben, hogy egy jóval nagyobb autó került a helyére, ugyanis az új király az SUV-k között az Audi RS Q8, mely legalább egy kategóriával, ha nem kettővel áll magasabban a GLC 63 S-nél.
Hirdetés
Az Audi köre 7 perc 42:253 másodpercig tartott, a 4,0 literes duplaturbós V8-as motorral szerelt SUV elképesztően gyors kört futott méretéhez viszonyítva. Ereje bődületes, a 600 lóerős teljesítménnyel 3,8 másodperc alatt képes megfutni a 100 km/h-t és 306 km/h a csúcstempója. 48 Voltos hibrid rendszer, aktív stabilizátorpálcák és 23 colos felnik teszik stabillá az aszfalton magas tempónál is, a gumikat a Pirelli szállította.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?