A Renault elbontja a saját kamionjait, hogy védje a környezetet

Az életciklusuk végén járó haszonjárművek olcsó alkatrészforrásként hasznosulnak újra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében az autógyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a használt autókra, a Renault viszont tovább megy, már a használt kamionokkal is segíti a fenntarthatóságot.

Rengeteg lehetőség kínálkozik környezetünk óvására, az egyik viszonylag egyszerű megoldás a használati tárgyak élettartamának kitolása. Nem véletlen, hogy ezt népszerűsíti a legnagyobb svéd bútoráruház is, de az autógyárak is kezdik felismerni az ebben rejlő potenciált. A Renault tavaly vágott bele a használt autók gyári felújításába, már több ezer autónak kezdődött el a második élete a Párizs melletti üzemben. A felújítással mindenki nyer, egyfelől nem kell új autót legyártani, így rengeteg erőforrást lehet megspórolni, másfelől a vevők egy szakszerűen, dokumentáltan felújított újszerű autóhoz jutnak, az új ár töredékéért. A gyártó profitja sem veszik el teljesen a kevesebb új autó miatt, a felújítással valamilyen szinten képes kompenzálni a vállalat. A Renault haszonjármű ágazata sem elhanyagolható, így a “nagyvasak” is kiveszik a részüket a fenntarthatóságból.
Hirdetés
A háromezer négyzetméteren elterülő üzembe a sokat futott, elhasználódott haszonjárművek érkeznek, melyeket csak költséges felújítással lehetne életben tartani, de ezt már nem kapják meg a kamionok. Helyette szétszerelik őket, majd a megtisztított és ellenőrzött alkatrészek a Renault Trucks polcaira kerülnek. Az üzemeltetőknek így lehetőségük van jóval olcsóbban életben tartani a járműveiket, nagyjából 40-50%-ot lehet spórolni egy bontott egységgel. Az autóbontás műfaja nyilván nem újdonság, ám az autógyárak eddig nem fedezték fel ennek lehetőségét, a gyártó által hitelesített alkatrész, a személyautók esetén pedig felújítás az eddiginél sokkal nagyobb bizalmat ébreszthet a vevőkben a használt portéka iránt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?