A sötét oldal szülötte az utolsó Koenigsegg Agera?

Thor és Väder névre hallgat a két utolsó Koenigsegg Agera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csalóka a két utolsó Koenigsegg Agera egyikének a neve. De a testvére világossá teszi a grammatikát


Végéhez ért az Agera gyártása, és ebből az alkalomból két különleges modellel búcsúztatja a szuperautót a svéd vállalat, az ünnepi kiadások beceneve Thor és Väder. Utóbbiról tuti, hogy a többségnek a Star Wars tragikus sorsú hőse, Darth Vader ugrik be, ám előkapva a svéd-magyar szótárt mindjárt kiderül, hogy a szó jelentése időjárás. Ez mindjárt jobban passzol a vihar istenéhez, Thorhoz.
Hirdetés

A két utolsó Agera a Final Editions triót egészíti ki. A Thor és a Väder a rekorddöntő RS modellen alapul és minden opciót megkapnak felár nélkül, amit csak a Koenigsegg kínálni tud. Felismerni sem nehéz a két testvért, ugyanis Thor kéttónusú fényezést kap, és egy a Le Mans-i prototípus versenyautókról ismerős légterelő is ott díszeleg az autó hátán. Persze nem öncélúan, hiszen stabilabbá teszi az autót nagy sebességnél.

Väder azonban többnyire fekete, bár néhol feltűnnek rajta aranyszínű aero-elemek. A hátsó szárnya is nagyobb, mint Thoré, ráadásul látványos kivágásokat kapott, amely felfedi az aktív légterelő működését. Mindkét autó megkapja a gyártó 1MW motortuningját, amellyel a duplaturbós, ötliteres, V8-as erőforrás 1341 lóerőt produkál.

A két autót először egy németországi rendezvényen vezethetik a tulajdonosaik, majd behajózzák őket Nagy-Britanniába, hogy a goodwoodi fesztiválon is tiszteletüket tehessék.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?