A Swift Sportnak azért nem csinál ellenfelet a McLaren

Az 540C marad a McLaren legolcsóbb sportkocsija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A terjeszkedésnek is meg kell legyen a határa. A McLaren az 540C alá már nem bővíti sportkocsi kínálatát.


A Mclaren hosszútávú célja, hogy megmaradhasson független gyártónak. Az elmúlt évek terjeszkedő típuspolitikája itt és ezen a ponton ér véget. Az 570S és az 540C után nem hoznak ki sem kisebb, sem gyengébb, sem pedig olcsóbb modellt, így a cég kínálata marad öttagú. Wayne Bruce a McLaren kommunikációs vezetője beszélt erről a The Truth About Cars-nak adott interjújában. Arra is kitért, hogy a brit sportkocsigyár nem érdekelt abban, hogy átálljanak a sorozatgyártásra. A karbonszálas műanyagból készült kasztnik előállítási költsége miatt nem mehetnek a darabonkénti 100 ezer fontos ár alá.
Hirdetés

A legolcsóbb 540C ára így 126 ezer font, azaz 52 millió forint. Egy tömegmodell a szóvivő szerint csak rontana az eddig felépített renoméjukon, és hosszú távon csak vesztenének az üzlettel. A két új modelljükkel együtt ki fogják meríteni a wokingi gyár évi négyezer autóra méretezett kapacitását, ezzel a legtöbb profitot tudják termelni, úgy, hogy a márka exkluzivitása is megmaradjon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?