A Toyota jövőre ígéri az új Suprát bemutató tanulmányt

Újabb igazi Toyota sportkocsi van készülőben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota egyfelől takarékos új modelleken, másrészt viszont igazi sportkocsikon is dolgozik. Újjáéled egy legenda, megint lesz Supra.


A Toyota Supra nem kevés lelkes rajongója tényleg örülhet most nagyon, mert a japán gyártó hivatalosan bejelentette, hogy egykori csúcs-sportgépe hamarosan újjáéled. Idén a Tokiói Autószalonon egy a Supránál két kategóriával kisebb sportautót, a mókás külsejű S-FR-t mutatták meg a nagyközönségnek, jövőre meg már az új Suprát állítják ki. Igaz, 2016-ban még csak tanulmányként lesz látható, de pár éven belül már ez is eléri a szériakész állapotot.
Hirdetés


Tetsuya Tada, a Toyota sportdivíziójának vezetője azt is elárulta, hogy a 2014-es FT-1 tanulmány alapján folytatják a fejlesztést, így már most lehet némi képünk arról, hogy nagyjából hogy is fog az új Supra kinézni. Iparági források szerint az újabb tanulmány két évvel az FT-1 után, azaz a jövő januári Detroiti Autószalonon már a dobogón lehetne. Az új Suprából nem maradnak ki a legmodernebb technikák sem, de váltója egyszerű szekvenciális lesz, és a lóerőverseny helyett fejlesztői a vezethetőségre koncentrálnak. A BMW-vel közösen fejlesztett sportkocsi motorja 3,0 literes soros turbós lesz, méretét a Porsche 911-eséhez igazítják, és erejét 335 és 475 lóerő közép tippelik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?