A világ legismertebb Volkswagen Jettája új gazdát keres

Kiváló pedigrével új gazdát keres ez az eredeti filmsztár Jetta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ami nálunk Vento, az más piacokon Jetta néven futott, így a Halálos Iramban sztárja is az utóbbi. Ráadásul most eladó, az a konkrét darab, amelyik a filmben is szerepelt.


Idén 17 évvel ezelőtt jelent meg a Halálos Iramban legelső része, mellyel temérdek autórajongót szippantottak a mozikba és teszik ezt az újabbnál újabb részekkel is. Talán az első epizód tartalmazta még a legtöbb realitást és különös helyzetbe is helyezte az amerikai autós társadalmat. A filmben szereplő összes autó import járgány, egyetlen kivétellel, ám most nem a Chargerről lesz szó, sokkal inkább egy másik fontos szereplőről; Jesse Volkswagen Jettájáról, ami most ismét eladó.
Hirdetés

A filmben szereplő autóról van szó, az eredetiről, na, persze nem arról, amit a film második felében gépfegyverrel kilyugasztgatnak, és ahol Jesse meghal, hanem a többi jelenetben szereplőről. A fehér szedán nagy átalakításon esett át a film kedvéért, a külső műanyag elemek mellett bukókeretet, versenyüléseket, tisztességes hifirendszert és még Play Station 2-t is kapott a fedélzetre. Arról nincs infó, hogy a kétliteres motorral történt-e valami, de ahogy az lenni szokott, vélhetően teljesen eredeti, ahogy a hozzá csatolt automata váltó is, így ez csak külsőre tűnik nagyon gyors járgánynak.
A nálunk Ventóként futott Volkswagen az amerikai piacon Jettaként volt elérhető, így a filmben szereplő példányt is így hirdetik. Az ára 99 900 dollárnál kezdődik, vagyis közel 28 millió forintot kérnek érte, ami brutálisan magas ár, ám a film akkori rajongói mára tisztességes vagyonra tehettek szert, így megvan a közönsége. Az is növeli az árát, hogy a szörnyű balesetben elhunyt Paul Walker aláírása is szerepel rajta, de a filmben Jesse-t játszó Chad Lindberg és a film rendezője, Rob Cohen is aláírta. A film után egyébként a szintén színész Frankie Muniz tulajdonába került, akit leginkább a Már megint Malcolm című sorozatból ismerhetünk. A Jetta Halálos Iramban lévő szereplése egyébként fontos szála a filmnek, a gyorsulási jelenet talán mindenkinek megvan, de sosem árt újranézni, és ne zavarjon senkit, hogy a belső felvételek egy Honda kupéban készültek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?