A Williams is beszáll a villanybizniszbe

Elektromos Forma-1: egyre több a lájk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A McLaren és a Renault után a Williams is bejelentette, hogy szerepet vállal a rövidesen induló Forma-E villanyautós versenysorozatban.


Jövőre indul az a Forma-E széria (FE), amelyben elektromos versenyautók fognak 10 helyszínen, csakis városi "pályákon" surrogni, s nagyon gyorsan hirdetik majd a zöld jövő ígéretét. Tavaly téli hír, hogy erőátvitellel és elektronikával beszáll a McLaren, tavaszi sztori, hogy a Renault lesz a fő technikai partner, s a minap derült ki, hogy egy harmadik, az "igazi" F1-ben is résztvevő cég, a Williams istálló is kéri a maga szeletét abból a bizonyos tortából.
Hirdetés
Az amúgy nem csak a versenysportban tevékenykedő, hanem például a londoni buszok hibrid rendszerét is szállító Williams szakrészlege az akkumulátorokat tervezi és építi. Az FE hivatalos gumipartnere a Michelin, időmérője a Tag Heuer, lassan már csak az az egyáltalán nem mellékes kérdés, hogy kik, milyen pilóták vezetik majd a gépeket. Na meg, hogy milyen lesz, s mennyi ideig fog tartani egy futam. Nem valószínű, hogy 25-30 percnél többet bírnának majd az akksik...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?