A3, BMW X1 formával, Kínából

BMW X1 alakú A3 Kínából - íme a Brilliance A3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha a kínai Brilliance BMW összeszereléssel is foglalkozik, nem okozott lelkiismeret furdalást számára az X1 formájának lemásolása.


Úgy tűnik bejönnek a német prémiummodellek a kínai Brilliance vezérkarának, ezért a Mercedes-Benz B-osztály alapú BAIC B3 után elkészítették A3 kódjelű, oldalról a BMW X1-est idéző modelljüket is. Míg a B-osztállyal egy legálisan megvásárolt, kifutóban lévő sorozat reinkarnációjáról beszélhetünk, az A3 egyértelműen hamisítvány, ezért aztán az orr formai eltérése alapján teljesen önálló modellről beszélhetünk. Noha az X1 hátsó és összkerékhajtással is létezik, a Brilliance-féle A3-ból várhatóan csakis fronthajtású lesz, hiszen a márka korábbi, személyautó-platformjára épül, a tervek szerint Mitsubishi-eredetű, 1,6 literes benzinmotorral.
Az X1 koppintása kétségtelenül pimasz húzás a Brilliance-tól, ám jó eséllyel nem orrol meg rájuk a BMW, nem lenne célszerű más partnert keresniük a világ legdinamikusabban fejlődő és olcsó munkaerejű piacán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?