Adománygyűjtés a háború áldozatainak: Most te is segíthetsz!

Gyűjtés a kárpátaljai falvaknak - Tegyél te is jót!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre nagyobb terhet ró a háború ártatlan áldozataira és az őket segítőkre is az orosz-ukrán konfliktus elhúzódása, még mindig szükség van az adományokra itthon és Ukrajnában, akár a Kárpátalján is.


Hirdetés
Tőlünk alig pár száz kilométerre, immár több mint egy hónapja tart a 21. század egyik legjelentősebb humanitárius válsága, az ukrán-orosz háború. A hazánkba érkező menekültek ellátása mellett talán még nagyobb gondot jelent a határon túl rekedt civil áldozatok megsegítése. A Jófogás Blog korábbi bejegyzése azokat a szervezeteket gyűjtötte össze, akik a felületeiken folyamatosan kommunikálva, különböző módokon segítenek a háború bajbajutottjain. Most pedig egy olyan adománygyűjtésre szeretnénk közösen felhívni a figyelmet, amellyel a Kárpátalján maradt, csaknem 5000 rászorulót tudjuk támogatni.

Vegyél részt te is az Adománytaxi kampányában!

Adománygyűjtés: így tudsz segíteni!
Mit adományozzak?
  • tartós élelmiszer (konzervek, tészta, cukor, szószok, keksz, édesség)
  • higiéniai termékek (tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, tampon, betét)
  • tisztítószer, mosószer
  • állateledel
  • matrac
  • vízforraló, mikró, villanymelegítő, főzőlap, mosógép, kishűtő
Hogyan adományozzak?
A kisebb adományok minden hét szerdán és csütörtökön, 15:00-18:00 között adhatók le a 1084, Budapest, Bérkocsis utca 24. szám alatti garázsban. A nagyobb adományok, például matracok és nagyobb háztartási gépek adományozásához kérheted a házhoz érkező elszállítást! Ez esetben itt tudsz regisztrálni.
Hirdetés
Hogyan segít az Adománytaxi az ukrán krízisben?
A 2015-ben életre hívott nonprofit szervezet az adományozókat és a rászorulókat egy egészen különleges módon köti össze: házhoz megy a feleslegessé vált értékekért és odaszállítja, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az Adománytaxi adománygyűjtései alatt több mint 2500 háztartás felajánlásait fuvarozta már el 92 település rászorulóihoz, mintegy 600 önkéntes bevonásával.
Az Adománytaxi békeidőben is azoknak segít, akik a többség számára láthatatlanok. Ez a jelen háborús helyzetben sincs máshogy: profilukhoz híven olyan kárpátaljai kistelepüléseket támogatnak, amelyeken most az átlagnál is nagyobb a nyomás, hiszen nemcsak a saját rászorulóikat kell ellátniuk, de az állami támogatás nélkül működtetett menedékhelyre érkezőket is. Ezeket a menedékhelyeket főleg iskolákban és óvodákban alakítják ki, így a legalapvetőbb termékekből is hiány van, ezek beszerzése pedig komoly kihívást jelent a helyieknek. Az Adománytaxi – kárpátaljai partnerével (M. Pokrova Charity Foundation) szorosan együttműködve – folyamatosan figyeli a támogatott települések igényeit, és ezek mentén szervezi adománygyűjtési akcióit. A felajánlásokat heti egy szállítmány keretében juttatja el partnerszervezethez, rajtuk keresztül pedig a megfelelő intézményekhez és a menekülteket befogadó családokhoz.
Támogatott települések: Jánosi, Balazsér, Nagybégány, Kisbégány, Déda, Kaszony, Újlak, Csetfalva, Alsó Remete, Felső Remete, Vezérszállás, Volóc, Ökörmező, Nagybereg, Királyháza, Császlóc
Hirdetés

Az Adománytaxi természetesen csak az egyik lehetőség arra, hogy támogatásoddal segíts a bajbajutottakon, néhány főbb szervezet a Jófogás korábbi blogcikkében látható, de temérdek egyéb lehetőség is van még. Ha egy szervezeten keresztül segítünk, jó eséllyel többekhez elérünk, s a kiszolgáltatottság, a szenvedés sem csap arcul, bár kétségtelen: megkerülhetetlen, szembe kell nézzünk vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?