Ablak nélküli sportautó-koncepció Ukrajnából

Fiatalokhoz szól az ukrán villanyautó-koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az angol szlengben a köszönöm rövidítése, az ukránoknál elektromos autóra utal mostantól a THX. Kifejezetten fiatal sci-fi rajongók részére.


A Tesla sikerei óta temérdek elektromos-autó-terv lepte el a világot. Nem kivétel ez alól Yevheniy Bratchyk ukrán szabadúszó ipari formatervező sportos villanyautó grafikája sem, amivel a jelenlegi elektromos autókat gyártó nagyágyúkkal szeretne harcba szállni. Nagyra törő gondolatokból nincs hiány, a kitaláló állítása szerint pedig azért lesz különlegesebb, mint a többi autó, mert olyan emberek készítették, akik megőrülnek a sci-fi filmekért. Valamint ez lenne az első elektromos autó, amit a 18 és 30 év közöttieknek készítettek.
Hirdetés

Talán ennek a sci-fi rajongásnak tudható be a kétajtós kupé koncepció űrkapszulás kinézete és természetesen a szárnyas ajtók sem maradhattak el, amik a tetővel együtt nyílnak. A beltér csupán két személynek adna helyet, az ablakok mellőzése pedig arra utal, hogy élből önvezetőnek tervezték. Ez mégis teljesen ellent mond az egyébként sportos funkcióknak. Az autó egyébként igen mutatós lett, a versenyautós karaktert a far szénszálas diffúzora sem rontja el, amit egy függőleges hátsólámpa tör meg, két oldalt pedig az autón több helyen visszaköszönő zöld színű lámpákat találunk. Yevheniy szerint a koncepció 2030-ra kerülhetne az utakra, legfőképp az autópályákra, ahol városokat és külvárosokat kapcsolhatna össze.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?