Ahogyan az várható volt: drágul a gázolaj

Literenként 4 forinttal megy feljebb a gázolaj ára szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gázolaj drágulása nem meglepetés, a mértéke azonban az, a 4 forintos áremelésnél szerényebbet jósoltak ugyanis az elemzők.

Míg a legutóbbi, múlt hét szerdai, valamint az azt megelőző pénteki áremelés csak a benzin árát tornászta feljebb (bizony, már hetente kétszer változhatnak, emelkedhetnek az üzemanyagárak), az már a múlt hét végén látszott, hogy ezúttal inkább a dízelautót hajtók számíthatnak áremelésre.
Nem tévedtek az elemzők, szerdán valóban csak a gázolaj árát növeli a Mol, ám a várt 2-3 forintosnál jelentősebb mértékben, literenként 4 forinttal. Ezáltal a gázolaj átlagos töltőállomási ára 431 forintra emelkedik, éppen csak olcsóbb lesz a 432 forintos átlagárú benzinnél. Bár a gázolaj már most is jelentősen, csaknem 20 forinttal, azaz 5 százalékkal drágább, mint tavaly év végén volt, a tavaly január közepén tapasztalt 449 forintos csúcsszintjétől még közel annyi választja el.
Hirdetés

A drágulás oka ezúttal a világpiaci árak alakulása, szerdán, azaz az áremelés érvénybe lépésekor a Mol újabb korrekciót jelenthet be, ám arra egyelőre erre nem látunk okot. Egységes árakra természetesen addig sem számíthatnak az autósok, a töltőállomások között literenként 25-30 forintos áreltérések is tapasztalhatók, az autópályák mellett, s az egyéb drágább töltőállomásoknál így 450 forint fölé kúszhat a benzin és immár a gázolaj ára is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?