Akár te is megküzdhetsz Andretti démonjával

Eladja izomautóját a versenyző legenda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legendás F1 bajnok, Mario Andretti nem kevésbé legendás fia, Michael Andretti megválik a nemrég vásárolt Dodge Demonjától.


Az újkori izomautók rajongóinak egyik kedvelt járműve a Dodge Demon, amely nem más, mint a Challenger 840 lóerősre gyúrt változata. Most egy ilyen verda kerül a kalapács alá egy dallasi árverésen. Már önmagában is csábító egy ilyen erőgép, ám a szóban forgó példány árát még feljebb tornászhatja az előző tulajdonos kiléte.
Hirdetés

Az autó ugyanis Michael Andretti garázsában állt. Az Andretti név biztosan sokaknak ismerős, bár leginkább Mario Andretti vonatkozásában, aki F1 bajnoki címet is nyert, de ő volt az utolsó Andretti, aki Indy 500-at is tudott nyerni 1969-ben, azóta viszont nem múlik az Andretti-átok és fia, valamint unokája sem tudta még megnyerni a rangos versenyt.

Persze azért annyira nem érdemes sajnálni őket, hiszen Michael az IndyCar egyik legsikeresebb versenyzőként vonult be a történelemkönyvekbe. Közel 20 évnyi Indy pályafutása során 42 győzelmet szerzett és egy bajnoki címet, ráadásul most már sikeres csapatvezetőként egyengeti az Andretti Autosport névre keresztelt csapatát.

Valószínűleg az üzletember és nem az adrenalinra vágyó versenyző tört fel belőle, amikor a Dodge Demon vásárlása mellett döntött, ugyanis a sárga és fekete fényezésű autó csupán 13 mérföldet gurult a forgalomba helyezése óta. Mivel a Demon limitált szériás, ezért várható volt, hogy az ára csökkenés helyett növekedni fog, főleg, ha így megkímélik. A Demon gyártását már befejezték 3300 darabot gyártottak belőle, Andretti autója a 47. darab az első 50 elkészült gép közül. A Mecum Auctions nem nevezte meg az összeget, amennyiért szerintük elkel majd az autó az október 3. és 6. között sorra kerülő árverésen, azonban az Andretti családot ismerve a befolyó összeget biztosan nemes célokra, talán valamilyen alapítvány számára különítik el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?