Akkorát emeltek a benzin árán, hogy pénteken csökkentik is

Jó hír a benzint tankolóknak: péntektől olcsóbb lesz a nafta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután szerdán a benzin és a gázolaj ára is jelentősen emelkedett, pénteken csökken egy kicsit a benziné, a heti drágulás azonban még így is ott az erősebb.


Miként arról beszámoltunk, szerdán literenkénti 4 forintos áremelést kapott a gázolaj, 7 forintosat a benzin. Úgy tűnik azonban, hogy megnyugodtak az olajárak, ezért a pénteket a dízel már megússza áremelés nélkül, míg a benzin - jelentősebben emelt - árából még egy kicsit apasztanak is.
Hirdetés

A Holtankoljak.hu információi szerint péntektől literenkénti 2 forinttal kevesebbet kell fizetni a 95-ös benzinért, átlagára 391 forintra apad. A heti áremelés még így is jelentősebb marad a benzinnél, persze az átlagár pedig a dízelnél nagyobb, immár 417 forint literenként, ami pénteken sem apad tovább. Várni a tankolással csakis akkor érdemes, ha egyrészt megtehetjük, másrészt péntek után is járunk olcsóbb díjszabású töltőállomás mellett, ugyanis az egyes helyek között a heti változásoknál sokkalta jelentősebb, akár literenkénti 50 forintos eltérések is adódhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?