Aksikat loptak parkoló autókból Zuglóban, már el is fogták őket

A rendőrség azonosította és el is kapta a budapesti akkumulátor-tolvajokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez valami olyasmi divat lehet, mint katalizátort lopni, annyi különbséggel, hogy ezt jóval kevésbé éri meg. A két elkövető Zuglóban tevékenykedett, felfeszítették a parkoló autók motorháztetejét, majd kilopták az aksit, és továbbálltak.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított, mert 2021. augusztus 1-je és 8-a között ismeretlen tettesek utcán parkoló autók akkumulátorait lopták ki, miután felfeszítették a motorháztetőt. A zuglói és kőbányai rendőrök összefogása nyomán pár napon belül sikerült azonosítani az elkövetőket, akiket augusztus 10-én - alig pár nappal az akkumulátor-eltűnések kezdete után - el is fogtak. A sértettek beazonosítása még folyamatban van, a 24 éves K. Attila ugyanis a kihallgatása során további 24 hasonló lopást vallott be, amit a 20 éves párjával, Cs. Katalinnal közösen követett el.
Hirdetés
A párral szemben üzletszerűen, dolog elleni, erőszakkal elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult szabálysértési eljárás. Természetesen őrizetbe is vették őket: a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, párját pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték. Különösen érdekes ez a helyzet, a használt akkumulátor ugyanis nem túl nagy érték, ezért kockáztatni és akár többszázezer forintos kárt okozni másnak a gépháztető felfeszítésével egyszerűen sehogy sem éri meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?