Álcázva döntött körrekordot az új Honda Civic Type R

Saját csúcsát múlta felül a Civic Type R, ezúttal Suzukában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elméletileg még idén bemutatják a Honda Civic 11. generációjának Type R változatát, de az új suzukai körrekordot még álcázva szerezte meg.

Gyorsan hozzá kell tenni az elején, hogy a fronthajtású szériamodellek körrekordjáról van szó, ami persze mit sem von le az autó érdemeiből. Mindössze 2 perc és 23,120 másodperc alatt tett meg egy kört a versenyzők egyik kedvencének számító suzukai pályán, amelynek hossza 5,8 kilométer. Ez azt is jelenti, hogy 0,873 másodperccel gyorsabbnak bizonyult, mint az elődje. A csúcsidőt 2022. március 15-én, fejlesztésének utolsó fázisában futotta meg a Type R, tehát még nem is a végleges változat, úgyhogy a jövőben akár még ennél jobb idő is a jöhet. Suzukában egyébként 1962 óta próbálgatja különböző, nagy teljesítményű járműveit a Honda, amely aszfaltcsík két év kivételével már 35 esztendeje a F1 Japán Nagydíj otthona is. Korábban a Civic Type R Limited Edition (2020 februárjában) 2 perc 23,993 másodperc alatt tudta le a kört. De a Honda szeret Európában is körrekordokat bezsebelni. A Nordschleifén a Type R GT például 7 perc 43,8 másodpercre javította 2017-ben a legjobb fronthajtású időt, ezután pedig 5 további legendás európai pályán futott csúcsidőt az autó. Kíváncsian várjuk, hol bukkan fel legközelebb az új Civic Type R! Addig is az alábbi videóban megnézheted belülről a rekorddöntést.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?