Állami támogatással is vehetünk Bentley-t? Nem kizárt!

Nemsokára akár a Bentley szalonban is elkölthetik a nagycsaládosok az állami támogatást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan minden adott ahhoz, hogy az állami támogatást Bentleyre költsük: tavaly megnyílt az első hazai márkakereskedés, jövőre pedig érkezik az első hétüléses modell.

A legalább három gyermeket nevelők komoly segítséget kapnak az államtól nyár közepétől, ugyanis júliustól a legalább hét személy szállítására alkalmas új autó vételárából maximum 2,5 millió forintot az állam vállal magára. A segítség a legtöbb esetben jó helyre ment, a nagycsaládosok körében a legnépsszerűbb modellek közé tartozik a Dacia Lodgy (a piac legolcsóbb hétülésese) és az Opel Combo Life. A típusokból jól látszik, hogy a családok az állami támogatás mellett igyekeznek minimalizálni a szükséges önrészt, azaz a legolcsóbban hazavihető hétülésesekért indult a roham. Azért akad egy furcsaság a szabályozásban, méghozzá az, hogy nincs felső határ, így akár a 20-30 millió forintos sávban mozgó Range Rover, Volvo XC90 vagy Audi Q7 vásárlását is támogatja az állam.
Hirdetés
Hamarosan viszont új birtokosa lehet a legdrágább hétüléses díjnak, mivel a Bentley Bentayga maximálisan pont ennyi férőhellyel lesz kérhető. A modell továbbra is elérhető lesz négy- vagy ötszemélyes kivitelben, felárért viszont a csomagtartóba is kerül két szék. A százmillió forinthoz közelítő vételár miatt fapadosság még a leghátsó sorban sincs. A csomagtartóba kényszerülőket elektromos ülésállítás, hűtés és fűtés, illetve masszázs is várja, ha pedig inkább a csomagtartóra van szükség, akkor villanymotor tünteti el a leghátsó sort. Aki hét üléssel kéri a Bentaygát, annak le kell mondani a környezet kíméléséről, mivel a hibrid verzió nem kérhető hét üléssel. A V8-as kivitel viszont készül 7 férőhellyel, így az 550 lóerőnek hála 4,4 másodperc alatt repíthető a család százra, de akinek még sietősebb a dolga, az választhatja a 7 ülés elé a W12-es (635 LE) 6 literes motort is Speed kivitelben. Mivel közel egy éve Budapesten, hivatalos márkakereskedésből is vehetők a Bentley modelljei, így semmi sem zárja ki, hogy a közel százmilliós ár 2,5 milliós állami támogatással csökkenjen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?