Álom Audi 1 millióért? Még mindig támadnak a csalók!

Nagynéném autót hirdetett, és rögtön ráakadtak a csalók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Réges-régi trükk az álommodell kínálása, aminél nem baj, ha sok dolog nem stimmel, annyira vonzó, hogy gyorsan le kell csapni rá. Sokan ismerik, és még mindig sokan próbálkoznak vele.

Nagyon régi trükk, már tavaly és idén is felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy nem lehet féláron autót vásárolni! A piaci ár feléért meghirdetett autók ugyanis legtöbbször csaló hirdetések. Igazi álomautókat kínálnak álomáron, régi trükköt alkalmaznak, olyat hirdetnek, amilyet a vevő szeretne. Jól felszerelt, dízelmotoros, alig fogyaszt és még olcsó is, nem baj, hogy irreálisak az elvárások és az ajánlatok, sőt kifejezetten jó, hiszen így érdemes értük némi rizikót is vállalni. Telefonszám rendszerint nincs vagy hibás, e-mail van, amelyről rendszerint tört magyarsággal jön a válasz: az autó épp külföldön van, de amennyiben a vevő komoly és hajlandó is előleget utalni a kinyomozhatatlan Western Union szolgáltatásán keresztül, akkor elhozzák megmutatni az autót. Na persze, ahogyan azt Móricka elképzeli!
A hirdetések jellegzetessége a túlzottan, általában irreálisan kedvező piaci ár mellett, hogy az autók rendszámából semmi sem látszik, illetve a külföldi tartózkodás, kiutazás, külföldi munka is jellemző, majdhogynem kötelező motívum. E héten épp egy, a nagyjából reális ára harmadáért, 1 millió forintért meghirdetett Audi A3-asra bukkantunk - nem kerestük volna, pedig tényleg nagyon kedvező ajánlat volt, 6 éves kora ellenére 36 ezer kilométeres futás, tényleg pazar felszerelés, 2.0 TDI. Nyamnyam, illetve muhaha!
Hirdetés
Ügyes trükk volt egy épp feladott, ráadásul kiemelt hirdetésből a telefonszám átmásolása. Picit mellényúlás, hogy pont a nagynénémé volt, aki egyébként pedagógus, és ha napközben fel tudja venni a telefonját, akkor leginkább azzal van elfoglalva, hogy a gyerkőcök ne fojtsák meg egymást. Talán fel is mérték a csalók, hogy épp az utóbbiak miatt kiváló féláldozat lesz a kamuhirdetéshez, hiszen tényleg hirdet autót, arról nagyjából annyit tud elmondani, amennyi a hirdetésben van, és még utal is arra, hogy nézzék azt. Utólag összerakva a történetet, talán épp az a telefonáló lehetett a felmérőember, aki a HD-képes hirdetést böngészve megkérdezte, hogy milyen színű az autó. Erre mi mást lehetne mondani, mint, hogy nézzék meg a hirdetést. Sőt, így a telefonszám tulajdonosa, azaz a valóban autót hirdető, csak épp nem a kamuhirdetésben szereplőt eladó kellően pipa lesz már a többi értetlenkedő telefonálóra is, és ismét a hirdetésre fog hivatkozni. Még jobb, ha hangján érezni, hogy millió egyéb dolga van, mint az autóról mesélni, így az érdeklődők majd írnak e-mailt, amellyel aztán majd kellően be lehet rángatni őket az ingoványba. (Saját telefonszámot nem adhat meg a csaló, hiszen az lenyomozható lenne.)
Arra már nem számíthatott a trükköző, hogy most a szokásosnál hamarabb bezárul a kör. Rövid idő alatt kiderült, hogy a Használtautó.hu egyik hirdetése kapcsán keresik nagynénémnél az Audit, neki pedig nem kellett mást tennie, mint az egyik telefonálótól a hirdetési azonosítót megkérdeznie, majd felhívnia engem, és a hirdetés perceken belül el is tűnt. Természetesen hivatalos mód is létezik mindenkinek, hogy amennyiben hasonlóval találkozik, azt jelezze számunkra, azaz a Használtautó Kft. számára. Lehet természetesen telefonon és interneten keresztül is, csak három kattintás, az adott jármű adatlapján - Hibajelentés, Nem megfelelő telefonszám, Tovább - és kollégáink már nézik is, hogy hol a hiba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?