Álruhában az új Fiat Panda

Kémfotón a Fiat Panda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Háromféle benzines és egy dízelmotorral lesz kapható a Fiat Panda legújabb változata.


Az egy hónappal ezelőtt bemutatott tervrajzok után ez az első kép, amin a Frankfurtban bemutatkozó, jövőre piacra kerülő új Fiat Panda látható – egyelőre álruhában.
Megmaradt a magas, buszlimuzinos alapforma, de látszik, hogy az éleket jobban lekerekítették, így az új Panda kevésbé lesz szögletes elődjénél, a szélesebb kerékjárati ívek pedig terepjárósabbá teszik megjelenését. Az autót az 500-as módosított padlólemezére építik, és körülbelül 10 centiméterrel lesz hosszabb az előzőnél; ugyanakkor szélesebb is, ami jótékony hatással lehet az utas- valamint csomagtérre.
Kezdetben háromféle motorral lehet majd hozzájutni. Az 500-as 900 köbcentis TwinAir turbós benzinmotorja 65 és 85 lóerős teljesítménnyel lesz elérhető, az 1,2-es benzines szívómotor pedig nagyjából 70 lóerőt ad le. Dízelként csak a 95 lóerős, 1,3 literes Multijettel lesz kapható. Mindegyik motorhoz kézi váltót csatlakoztatnak alapból, de a hírek szerint Dualogic automata is rendelhető lesz, és a takarékosság és környezetvédelem jegyében mindet felszerelik majd start-stop automatikával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?