Angol kupé amerikai töltelékkel olasz módra

Teste Lotus, szíve Corvette: Composite Worx Extrema

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

650 lóerő 970 kilogrammal nagyon csúnya dolgokat képes művelni. Például 2,9 másodperc alatt felgyorsítani állásból 100 km/h-ra.

Olaszországban, Bergamóban található a karbonszálas műanyagból kagylóüléseket gyártó Composite Worx főhadiszállása, s a cég most úgy döntött a versenyüléseknél nagyobb fába vágja a fejszéjét. Így született meg a Lotus Exige alapokon nyugvó Extrema, melybe egy Chevrolet Corvette-ből származó LS9-es V8-as motort illesztettek a gyári 1,8-as Toyota-erőforrás helyett.
Az alig 970 kg tömegű zsebrakéta a 649 lóerős motorral 2,9 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/h-ra, további 4,1 másodperc múlva már 160-nál tart, és ha az út és a sofőr bátorsága engedi, meg sem áll egészen 322 km/h-ig. Az autó karosszériáját szénszálas műanyagból építették meg, és a cég SP-1 jelzésű karbonkagylóiból is beszereltek egy párat, ennek köszönhető, hogy a jóval nagyobb motorral is 1 tonna alatt maradt az Extrema tömege.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?